Ga jij met trots iedere dag naar je werk om je werknemers te stimuleren en het beste uit zichzelf te halen? Hoewel je enorm veel waarde hecht aan een doelgericht plan van aanpak waarop jouw werknemers zich kunnen richten, vraagt een drukke agenda met allerlei afspraken je aandacht. Wil jij terug naar de basis en de concrete doelen van jouw bedrijf (her)formuleren? Investeer in de Business Coaching, een training voor jouw en je medewerkers waarin jullie samen de Reden van bestaan van je bedrijf ontdekken.

Wat dat Business Coaching inhoudt? Lees in deze blog meer over de invulling van de Business Coaching van Big Five For Life. Dan kun jij bepalen of dit iets is voor jouw bedrijf en medewerkers. Samen formuleren jullie de Big Fives voor iedereen persoonlijk én voor jullie bedrijf als geheel.

Business Coaching voor jou en je medewerkers

Hoe mooi is het voor jouw bedrijf om mensen in dienst te hebben die vol passie hun werk doen? Het doel van het bedrijf en de werkzaamheden van jouw medewerkers komen overeen met hun eigen doelen. Sterker nog, zij hebben van hun hobby hun werk kunnen maken. Een ideale situatie waar je als bedrijf de vruchten van plukt. Misschien heb je al een goed beeld van hoe jouw medewerkers functioneren binnen het bedrijf en wat een ieders persoonlijke passie is. Maar wil je hier meer zicht op krijgen, dan biedt het Business Coaching traject daarin uitkomst.

Het bijzondere van het Business Coaching traject is dat als jij je met jouw medewerkers aanmeldt, dat zij ook een persoonlijke training mogen volgen. In drie dagen komen zij er via interactieve opdrachten achter wat zij belangrijk vinden in het leven, wat hun dromen zijn en daarmee wat hun unieke Reden van bestaan is. Niet alleen kunnen zij voor hun persoonlijke leven bepalen waar zij zich op willen richten. Als team kunnen jullie kijken hoe je deze Reden van bestaan met daaronder de Big Fives kunt vereenzelvigen met het doel en de werkzaamheden van het bedrijf. Kan het werkgeluk van jouw medewerkers verhoogd worden, dan doe je dat concreet met het Business Coaching traject.

En nu het bedrijf

Heeft iedere medewerker tijdens het traject zijn Reden van bestaan gevonden en past deze binnen jouw bedrijf? Heel goed hoe je voor jouw medewerkers een omgeving creëert waar zij hun passie kunnen uitvoeren. Maar is de Reden van bestaan voor jouw bedrijf uit zicht geraakt door de vele werkzaamheden en de drukke agenda’s, dan zal de Business Coaching je in een aantal krachtige sessies helpen jouw bedrijfsdoel weer voor ogen te krijgen. Op drie dagen kom je samen met de managers binnen jouw bedrijf en ontdekken jullie de Reden van bestaan.

1.     Ontdekken wie je als bedrijf bent en wilt zijn

Misschien is het al jaren geleden dat jij een plan opstelde om een bedrijf te beginnen en heb je vrij snel daarna actie ondernomen om dit waar te maken. Je had een bepaald doel voor ogen en met jouw plan van aanpak heb je je bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Nu, jaren later kijk je terug op hoe je ooit begon en waar je naartoe bent gegroeid. En, hoe kijk je terug? Heb je de doelen van toen behaald en bijgesteld? Waar sta je nu als bedrijf en waar wil je naartoe?

Op de eerste trainingsdag van Business Coaching duiken jij en je medemanagers hier in. Jullie gaan analyseren wat voor bedrijf jullie managen en of jullie op de goede koers zitten richting het uiteindelijke doel. Door het uitvoeren van leuke opdrachten kom jij er achter wie je als bedrijf bent en wie je als bedrijf wilt zijn.

2.     De Big Fives en de Reden van bestaan vaststellen

Nu jullie binnen het managementteam weten wie jullie als bedrijf zijn en wat jullie graag willen, wordt op de tweede dag nagedacht over de Big Fives en daarmee de Reden van bestaan voor het bedrijf. De Big Fives zijn als het ware de vijf actiepunten die je voor jouw bedrijf wilt realiseren. Dit kan op allerlei manieren geformuleerd worden, maar tijdens de training zul je vijf heel concrete zinnen formuleren die in het bedrijf centraal gaan staan.

Heb je de Big Fives opgesteld voor het bedrijf, dan komt daaruit ook de Reden van bestaan voort. Je gaat terug naar de kern waarop je destijds jouw bedrijf hebt gebouwd. Kan zijn dat die in de loop van de jaren wat veranderd is, maar met het formuleren van de Reden van bestaan zul je erachter komen waar jullie heen willen met het bedrijf. En ook hoe jouw medewerkers met hun Redenen van bestaan daarin een plekje vinden.

3.     Big Fives waarmaken? Tijd om een actieplan op te stellen

Mooi geformuleerd al die Big Fives, maar wat nu? Op de laatste dag van de Business Coaching gaan jullie als managers gezamenlijk aan het werk om te kijken hoe je de Big Fives in de praktijk gaat brengen. Een concreet actieplan zorgt ervoor dat de Reden van Bestaan en de Big Fives niet alleen mooi op papier staan, maar dat je er daadwerkelijk iets mee gaat doen.

Business Coaching van Big Five For Live volgen?

Wil jij erachter komen wat de Reden van bestaan van jouw bedrijf is? En gun je het jouw medewerkers om hun individuele Redenen van bestaan te ontdekken? De Business Coaching geeft je handvaten om te ontdekken waar jij heen wilt met je bedrijf en hoe de passie van elk van jouw medewerker zich daarin verhoudt. Het is een bijzondere ontdekkingstocht die je als bedrijf helpt richting te geven en die je als team nader tot elkaar brengt. Meer weten over de Business Coaching of wil jij jouw bedrijf aanmelden? Neem vrijblijvend contact op met een van de coaches van Big Five For Live en kom achter de Big Fives van jouw bedrijf.