Als ondernemer is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op alle mogelijke situaties. Dit geldt ook voor het verzekeren van je bedrijfsauto. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is daarom van groot belang om je bedrijfsauto goed te verzekeren. Maar hoe verzeker je nu eigenlijk je bedrijfsauto? En wat is het verschil met het verzekeren van een bestelauto? In deze blog geven we je meer informatie over het verzekeren van je bedrijfsauto en bestelauto.

Bedrijfsauto verzekeren

Een bedrijfsauto is een belangrijk onderdeel van je onderneming. Het is niet alleen een vervoersmiddel, maar ook een visitekaartje voor je bedrijf. Daarom is het van groot belang om je bedrijfsauto goed te verzekeren. Er zijn verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten voor je bedrijfsauto, zoals een WA-verzekering, beperkt casco of allrisk verzekering. Welke verzekering het beste bij jouw bedrijf past, hangt af van verschillende factoren zoals de waarde van je bedrijfsauto en het aantal kilometers dat je ermee rijdt.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de dekking van de verzekering. Bij een WA-verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Bij een beperkt casco of allrisk verzekering ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen bedrijfsauto. Daarnaast kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een inzittendenverzekering of pechhulp. Het is verstandig om goed te kijken naar de verschillende opties om jouw bedrijfsauto te verzekeren.

Bestelauto verzekeren

Een bestelauto is een speciaal type bedrijfsauto dat gebruikt wordt voor het vervoeren van goederen. Het verzekeren van een bestelauto werkt in principe hetzelfde als het verzekeren van een bedrijfsauto. Ook hier kun je kiezen voor een WA-verzekering, beperkt casco of allrisk verzekering. Het verschil zit hem vooral in de dekking. Bij een bestelauto is het vaak belangrijk om ook de goederen die vervoerd worden te verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld met een goederenverzekering.

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het gebruik van de bestelauto. Wordt deze alleen gebruikt voor zakelijke doeleinden of ook privé? Dit kan invloed hebben op de premie van de verzekering. Het is daarom belangrijk om dit goed te bespreken met de verzekeraar.

Veilig de weg op

Een bestelauto verzekeren is dus erg belangrijk. Zo ben je goed voorbereid op eventuele ongelukken en voorkom je hoge kosten. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar de verschillende opties en te bepalen welke verzekering het beste past bij jouw bedrijf en bedrijfsauto. Zo kun je veilig de weg op en je focussen op het runnen van je onderneming.