Als ondernemer kun je een zakelijke financiering afsluiten. Je leent in dat geval geld van een kredietverstrekker om in jouw bedrijf te steken. Ondernemers hebben vaak verschillende redenen om zakelijk geld te lenen. Eén van de redenen is om te groeien als bedrijf. Toch ziet lang niet iedere ondernemer in hoe een zakelijke financiering bij kan dragen aan groei. Dit is wel degelijk het geval. Zie je niet in hoe een zakelijke financiering jouw bedrijf kan helpen om te groeien? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten we uiteen hoe een zakelijke financiering groei kan bewerkstelligen.

Geld lenen om jouw bedrijf uit te breiden
Wanneer je ervoor kiest om zakelijk geld te lenen, kun je dit geld voor verschillende doeleinden gebruiken. We zien vaak dat ondernemers geleend geld investeren in uitbreiding van hun bedrijf. Je kunt in dat geval denken aan het uitbouwen van een bestaand pand. Dit helpt jouw bedrijf om te groeien. Wanneer je een extra productiehal bouwt, kun je namelijk meer produceren. De verkoop stijgt hierdoor en dat heeft een positief effect op de omzet.

Je kunt de aankoop van een nieuwe bedrijfspand overigens ook zakelijk financieren. Je gebruikt het geleende geld in dat geval om een nieuwe locatie te betrekken. Deze is waarschijnlijk aanzienlijk groter dan jouw huidige pand. In dat geval geldt hetzelfde als bij uitbreiding. Je bent immers in staat om meer te produceren of op te slaan wanneer er meer ruimte is. Bovendien kun je misschien wel extra personeel aannemen. Dergelijke zaken zorgen ervoor dat jouw bedrijf in staat is te groeien.

Investeren in innovatie(s)
Innovaties volgen elkaar tegenwoordig in rap tempo op. Om te voorkomen dat je met jouw bedrijf de boot mist, moet je ook innoveren. Dit betekent dat je zo nu en dan nieuwe machines en/of voertuigen moet kopen. Hierdoor kan jouw personeel het werk makkelijker en mogelijk zelfs sneller uitvoeren. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat er meer geld in het laatje komt.

Probleem is alleen dat nieuwe machines en voertuigen vaak flink wat geld kosten. Heb je niet genoeg geld in kas om dit zelf te financieren? Dan is zakelijk lenen een optie. Je smeert de investering in dat geval over meerdere jaren uit, waardoor het financieel wel te behappen is. Dankzij een zakelijke financiering kun je toch blijven innoveren en dat komt de groei van jouw bedrijf meestal ten goede.

Zakelijke lening of zakelijk krediet?
Voor wat betreft zakelijk financieren heb je als ondernemer twee opties. Je kunt namelijk kiezen voor een zakelijke lening of voor zakelijk krediet. Zoek Je een financiering om jouw bedrijf te laten groeien? Dan raden wij jou aan een zakelijke lening af te sluiten. Deze financiering is namelijk ideaal voor langlopende investeringen. De looptijd van zo’n lening is vaak maximaal 5 jaar. Je lost maandelijks geld af en er is sprake van een vaste rente gedurende de hele looptijd. Zakelijk krediet is meer geschikt voor de korte termijn. Deze zakelijke financiering gebruik je bijvoorbeeld om rekeningen van leveranciers te betalen of te investeren in marketingdoeleinden.