Als jij de eigenaar bent van één of meerdere machines zoals bijvoorbeeld een graafmachine of shovel, is het van belang dat je deze regelmatig laat keuren. Dit klinkt als een hoop gedoe en daarom stel je het wellicht een tijdje uit, of denk je er simpelweg niet aan om een keuring te plannen. Echter is het wel erg belangrijk dat je regelmatig kijkt of jouw machines gekeurd moeten worden en je hier ook aan te houden. Lees snel verder en kom erachter waarom dit zo is.

Veiligheid boven alles

Machines zijn groot en zwaar. Daarnaast is er, als hij aan staat, altijd wel iemand bij betrokken. Het kan mensenlevens kosten wanneer er iets op de een of andere manier niet helemaal goed is. Zit er iets los, begint er ergens iets te roesten, zit er ergens bij de motor een kabel niet helemaal goed meer? Je wil niet dat er een ongeluk gebeurt met één van jouw machines. Zowel voor de machine als voor de persoon die hierbij betrokken zal zijn. Laat hem daarom regelmatig keuren. Is er iets mis, dan wordt dit opgelost en is de onveilige situatie uit de hand geholpen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, en zeker in dit geval.

Kijk naar het kostenplaatje

Is er echt iets aan de hand, en laat je de keuring nog even achterwege? Wellicht wordt het probleem dan alleen maar groter en groter. Wanneer de machines dan nog steeds gebruikt worden, kan dit leiden tot flinke schade. Het gaat je een hoop meer kosten om dit te laten repareren, dan wanneer je erachter komt in een vroeg stadium en het dan laat repareren. Bovendien is het vaak zo dat wanneer je iets erger laat worden door de machine langer te gebruiken, het probleem wellicht niet eens meer opgelost kan worden op een makkelijke of snelle manier en er dus zwaarder geschut bij komt kijken.

Je wil jouw machine niet lang stil hebben staan

Je kan je waarschijnlijk stilstand van de machine niet veroorloven. Daarom is het handig om hem tijdig te keuren en meteen te laten onderhouden. Op die manier worden eventuele gebreken direct verholpen en komt de machine niet langer stil te staan dan nodig. Nadat hij onderhouden is, kun je er meteen weer gebruik van maken. Dat is dus vele malen beter dan wanneer je jouw graafmachine, shovel of andere machine voor een wat langere tijd kwijt bent. SMT, hét bedrijf achter volvo graafmachines in de Benelux helpt je graag opweg om eventuele gebreken te voorkomen en te repareren. Bekijk de website van SMT voor meer informatie.