Aan de slag met Power BI

Power BI is een bedrijfssuite die een manier biedt om inzichten van elke datagestuurde organisatie te visualiseren en te delen.

Hoewel niet zo krachtig als andere tools, is Power BI gratis en gebruiksvriendelijk. Maar voordat u een rapport kunt maken met Power BI, moet u het eerst installeren. Dus laten we doorgaan en aan de slag gaan met deze tutorial over het downloaden en installeren van de tool.

Er zijn twee versies van PowerBI: online en desktopversie. De online versie is gratis, maar staat geen offline gebruik of app-toegang toe. De desktopversie begint bij ongeveer €3,50 per maand, maar maakt offline gebruik en app-toegang mogelijk.

Waarom heb ik Power BI nodig in mijn organisatie?

Met de introductie van Power BI worden data-analyse- en rapportagetools gebruiksvriendelijker en toegankelijker.

Power BI is niet alleen een analysetool voor bedrijven. Het biedt ook een platform om het product of de dienst van het bedrijf op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. U kunt dus een aangepast dashboard toevoegen dat uw prospects kunnen zien. En u kunt aangepaste visuals toevoegen, zoals grafieken, grafieken, kaarten, enz.

Met Power BI zijn de belangrijkste inzichten van uw team slechts een paar klikken verwijderd.

Power BI is een geweldige tool voor data-analyse en zal ook in de toekomst een krachtige tool blijven. Met jouw organisatie goed aan de slag met Power Bi? Dan kan een power bi training de oplossing zijn! Deze kan gevolgd worden bij Westhaghe.

Alternatieven voor Power BI – Wat zijn uw opties?

Het is echter misschien niet de beste oplossing voor bedrijven met een beperkt budget. Voor hen zijn er veel alternatieven die analyses van hoge kwaliteit kunnen bieden, maak je geen zorgen over hun kosten!

Er zijn veel alternatieven voor Power BI die zijn gemaakt om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van bedrijven. Als uw bedrijf geen groot budget heeft en u wilt iets betaalbaars, dan is Qlik een goede keuze. Als uw bedrijf geen fancy features nodig heeft, maar liever iets robuusts en betrouwbaars heeft, dan is Tableau een uitstekende keuze. Niet alle bedrijven hebben al deze functies nodig, daarom zijn er zoveel verschillende opties beschikbaar! Wel willen wij erbij zeggen dat power bi echt het fijnst is om mee te werken!