Heb je jaren geleden geïnvesteerd in diamanten? Dan wil je deze edelstenen nu mogelijk van de hand doen. Dit kan verschillende redenen hebben. Zo heb je misschien geld nodig voor een grote uitgave, zoals een nieuwe auto of een verbouwing. Doordat er tegenwoordig veel vraag is naar diamanten, is verkopen niet bijzonder lastig. Althans, niet als je weet hoe je de verkoop van diamanten aan moet vliegen. Helaas hebben de meeste mensen geen idee hoe zij hierbij te werk gaan. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk hoe je diamanten met winst verkoopt.

Aan wie verkoop je een diamant?
Als je een diamant wilt verkopen, moet je allereerst een geschikte koper vinden. Nu is dit bij diamanten vaak niet zo’n probleem. De vraag is de laatste jaren namelijk groter dan het aanbod, waardoor je meestal snel een koper voor jouw edelsteen vindt. Omdat een diamant een grote waarde vertegenwoordigt, bied je de steen niet aan op een website voor tweedehands spullen of sociale media. Als je dit wel doet, is de kans klein dat je jouw diamant met winst verkoopt.

Wil je jouw diamant met winst verkopen? Dan kun jij je bijvoorbeeld tot eBay richten. Op dit online platform kun je namelijk zelf een veilig organiseren. Je laat geïnteresseerden in dat geval bieden op jouw diamant(en), waardoor de kans op winst groot is. Niet iedereen vindt het een prettig idee om edelstenen te veilen via eBay. Gelukkig zijn er ook nog andere opties. Je kunt namelijk ook eens bij de plaatselijke juwelier langsgaan met jouw diamant. Een juwelier weet meestal hoeveel een diamant waard is, waardoor hij je doorgaans een reële prijs biedt.

Laat diamanten verkopen door een professional
Ben je zelf niet echt thuis in de wereld van diamanten? Dan weet je mogelijk niet hoe je de verkoop van zo’n edelsteen aan moet pakken. Bovendien is het maar de vraag of je een reële prijs krijgt voor jouw diamant als je deze zelf verkoopt. Als je er zeker van wilt zijn dat je jouw diamant met winst verkoopt, raden wij je aan om een professional in te schakelen. Zoek je nog een professional? Kijk dan eens op bntdiamonds.com.

Waarom je BNTdiamonds in zou schakelen? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst onderwerpen zij diamanten die meer dan een jaar geleden zijn aangekocht aan een gratis schatting. Op deze manier weet je wat de waarde van jouw diamant(en) is. Een tweede reden om met BNTdiamonds in zee te gaan, is omdat zij jouw edelstenen kunnen verkopen. Als de prijs jou aanstaat, kun je direct tot verkoop overgaan. Grote voordeel hiervan is dat je verzekerd bent van een reële prijs, waardoor je vrijwel altijd winst maakt op de verkoop van een diamant.

Schakel een beleggingsadviseur in
Twijfel je nog over de verkoop van jouw diamanten? Of kun jij je niet vinden in de prijs die geboden wordt voor jouw diamant? Dan besluit je mogelijk te wachten met de verkoop. In dat geval kun je overwegen om een beleggingsadviseur in te schakelen. Zo’n iemand analyseert de diamantenmarkt, waardoor hij jou precies kan vertelellen wat het beste moment is om jouw edelstenen te verkopen. Hij raadt dit waarschijnlijk aan als de prijs diamant hoog is. Bij een hoge diamantprijs krijg je namelijk veel geld voor jouw edelsteen. Hierdoor is de kans groot dat je jouw diamant uiteindelijk met winst verkoopt. En dat zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.