Wie op reis gaat, neemt risico’s. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar het is niet verstandig om onnodige risico’s te lopen. Niet zelden komen mensen tijdens hun vakantie in de problemen waardoor zij niet alleen hun vakantie in het water zien vallen, maar waardoor zij ook fors in de financiële problemen komen. Dat hadden zij eenvoudig kunnen voorkomen wanneer zij een goede reisverzekering hadden afgesloten. Een goede verzekering dekt namelijk vele risico’s en vandaar dat wij het belang van een reisverzekering niet genoeg kunnen benadrukken. Vind jij het lastig om de juiste polis samen te stellen? Wij helpen je graag om een pakket samen te stellen dat naadloos aansluit bij jouw reisplannen. Wij laten je ook zien waar je je verzekering kunt afsluiten zodat je vandaag je zaakjes nog tot in de puntjes kunt regelen. 

Een annuleringsverzekering

Je gaat er uiteraard vanuit dat je op vakantie gaat, maar het kan maar zomaar gebeuren dat iets roet in het eten gooit. Als je dan je reis moet afzeggen, brengt dit bijna altijd kosten met zich mee. Heb je een annuleringsverzekering, dan vergoedt je verzekering deze onkosten. Dat betekent dat jij je reis weliswaar nu niet kunt maken, maar dat je je geld terugkrijgt waardoor je op een later tijdstip alsnog kunt gaan. Zo wordt jouw vakantie niet door jouw neus geboord. Ook tijdens je reis is een annuleringsverzekering erg handig. Mocht je bijvoorbeeld slecht nieuws van het thuisfront krijgen en meteen terug naar huis moeten, dan kun je je annuleringsverzekering gebruiken om de onkosten te dekken. Een telefoontje naar je verzekeringsmaatschappij is voldoende om je terugreis te regelen. Met een goede annuleringsverzekering bespaar je jezelf dus niet alleen veel geld, maar ook veel moeite. Voeg deze optie daarom zeker aan je verzekering toe. 

Welke reisverzekering heb je nodig? 

Nadat je je annuleringsverzekering geregeld hebt, is het belangrijk om te kijken naar je reisverzekering. Je zult zien dat wanneer je naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaat, je een doorlopende reisverzekering afsluiten kunt, maar ook een eenmalige. Wat is het verschil? Zoals de namen al aangeven zit het verschil in de duur van je verzekering. De eenmalige optie is ideaal voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan en voor de rest van het jaar geen reisverzekering nodig hebben. De doorlopende reisverzekering is heel geschikt voor mensen die regelmatig op pad gaan en die geen omkijken willen hebben naar hun reisverzekering. 

Lees de voorwaarden goed door

Tot slot: wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten, is het heel belangrijk om de voorwaarden van je verzekering even goed door te nemen. Wordt jouw bestemming gedekt door jouw verzekering? Zo niet, voeg dan een aanvullende verzekering toe zodat je zorgeloos op vakantie kunt gaan. Er zijn meerdere aanvullende opties waaruit je kunt kiezen en hoe beter je je polis afstemt op jouw plannen, hoe meer risico’s je tijdens je vakantie uitbant. Wat overblijft, is een ontspannende vakantie. Wij wensen je een fijne reis!